Om Lie

Jag är förskollärare, bildlärare och jobbar också med pedagogisk IT. Just nu jobbar jag dessutom som lärare i textilslöjd.

I det IT-pedagogiska har det dels ingått att jobba i klass och dels att jobba mot personal i ett skolområde.  Där ingick IT-samordning, stöd m.m.

Jag har under en period arbetat i två kommuner: En F-5 skola i Sundsvalls kommun och en F-9 skola i Bräcke kommun. En del av min IT-gärning är att lära barn förhålla sig till sociala medier. På båda skolorna har vi klassbloggar där barnen är aktiva och skriver, både om sånt som händer i skolan och om det som händer i samhället. Målet är att de också ska dela med sig av sina arbeten och respondera på varandra.

Att ha externa mottagare för sitt skrivande ger en extra dimension. Det är inte bara min lärare som läser vad jag skriver. Hela bygden läser det jag skriver och som elev måste man tänka både på källkritik,upphovsrätt och på att mitt skrivande kan förstås av alla.

Jag såg tidigt att IT var en resurs i både privatliv och arbete, men det hindrar mig inte att vurma för det kreativa skapandet med handen  – det sinnliga i att stryka på färg med en pensel, eller skulptera fram en form. Vi behöver allt för att vara hela människor.

Läs mer om måleri som ett sätt att stärka självkänslan och den kommunikativa förmågan under filen Bilden som språk

Privat är jag en riktig naturmänniska, som jobbar med eget skapande. Jag bor i på landet i Norrland. Här laddar jag batterierna.

Jag har också en egen firma som heter Fylgja. I min firmas regi har jag kurser för vuxna som vill prova på att måla med ett tillåtande förhållningssätt.

Hemsida Fylgja

Övriga kurser som jag baserar mitt arbete på:

-Grundkurs i bildterapi, Kavánsa
-Symbolpedagogiska studiecirklar, GIS handl. och utv.
-Vedic Art
Annonser